ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΑλλάΖΟΥΜΕ για να Ζούμε»: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

09-184756102705s

Πανελλαδική εκστρατεία για την προαγωγή του αντικαρκινικού αγώνα στη χώρα μας ξεκινά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ), με σύνθημα «ΑλλάΖΟΥΜΕ για να Ζούμε» και στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης, έγκαιρης και έγκυρης θεραπείας και υποστήριξης των ογκολογικών ασθενών και των συγγενών τους.

Για μία εβδομάδα, από τις 15 έως τις 21 Μαΐου, η ΕΑΕ μάς καλεί να ξεχάσουμε τις κακές συνήθειές μας, για να δούμε πώς θα μπορούμε να ζούμε καλύτερα. «Όλοι μαζί, οι εθελοντές και τα παραρτήματά μας, θα επιχειρήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε πολίτες και πολιτεία, στο μεγάλο αυτό ζήτημα, της προστασίας όλων μας από τον καρκίνο. Οι δράσεις μας απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κοινωνικής μόρφωσης ή κοινωνικού status. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον καρκίνο. Δεν κάνει διακρίσεις. Γι” αυτό και όλοι πρέπει να ξέρουμε πώς θα τον αποφύγουμε, μέσα από απλές καθημερινές συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία μας συνολικά», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΕΑΕ.

Οι κυριότερες δράσεις της στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας για την εβδομάδα κατά του καρκίνου, είναι οι εξής:

Δευτέρα, 15 Μαϊου: Συμβολική κινητοποίηση φοιτητών εθελοντών της ΕΑΕ στα ΤΕΙ Αθήνας (Αγίου Σπυρίδωνος 28, Αιγάλεω), στις 11:30, για «Σπουδές χωρίς καπνό», δηλαδή για χώρους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ελεύθερους από κάπνισμα. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση φοιτητών και καθηγητών για τους επιμέρους στόχους της κινητοποίησης.

Το Παράρτημα Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Η Αγία Όλγα», το έργο του Μποστ «ΦΑΥΣΤΑ» για ασθενείς, προσωπικό και κοινό, στις 19:30.

Τρίτη, 16 Μαϊου: Διάλογος με τα πολιτικά κόμματα στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ, στις 11:30 με θέμα «Η πρόληψη του καρκίνου στην ατζέντα των πολιτικών κομμάτων.

Έκθεση φωτογραφίας με πορτρέτα ιαθέντων ασθενών στο Eκali Club, από το Παράρτημα Κηφισιάς.

Τετάρτη, 17 Μαϊου: Εκστρατεία ενημέρωσης στις γειτονιές της Αττικής και σε νοσοκομεία.

Πέμπτη, 18 Μαϊου: Εκδήλωση για την πρόληψη στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα Πατησίων, από το Παράρτημα Άνω Πατησίων-Γαλατσίου, στις 19:00.

Πρόγραμμα μοντέρνου χορού στον πεζόδρομο της Νέας Ιωνίας (Παλαιών Πατρών Γερμανού) από σχολή χορού, σε συνεργασία με το Παράρτημα Νέας Ιωνίας, στις 19:00.

Παρασκευή, 19 Μαϊου: Ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στο Άλσος Κηφισιάς, στις 18:30.

Συμβουλές διατροφής και μαγειρικής από τη Βέφα Αλεξιάδου.

Διαλογισμός για όλους «Άνοιγμα καρδιάς-Αποβολή του άγχους-Γαλήνη-Ισορροπία» με την Αγγελική Ζαμπέλη.

Σκοράρουμε για την υγεία – συμβουλές και συνομιλία με ολυμπιονίκες και αθλητές.

Παρουσίαση χορών Latin «Χορέψτε μαζί μας». Μουσικό ταξίδι με γκάϊντα, με τον David Alexander (Houston Highlanders Pipes).

Σάββατο, 20 Μαϊου: Συνεργασία της ΕΑΕ με το Mind the fact στο πολιτιστικό δρώμενο «Χαίρω πολύ» @Λαβύρινθος, στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 19:00.

Κυριακή, 21 Μαϊου: Το Παράρτημα Κηφισιάς σε συνεργασία με το Rotaract Κηφισιάς στο Άλσος Συγγρού ενημερώνει επισκέπτες και περιπατητές για την πρόληψη, στις 12:00.

Παράλληλα, η ΕΑΕ, καλεί τους πολίτες, όλη την εβδομάδα, να περπατήσουν περισσότερο, και σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ τούς παροτρύνει να χρησιμοποιούν τις σκάλες για να επιβιβάζονται στους σταθμούς του μετρό και όχι τις κυλιόμενες σκάλες ή τα ασανσέρ.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

NEW REPUBLIC

NEW REPUBLIC