ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΟΤΡΟΜΟΚΤΑΤΙΚΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ

paris terrorist attack

Τρεις ημέρες πριν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές το Παρίσι συγκλονίζεται από νέα επίθεση ενόπλου στα Ηλύσια Πεδία με θύματα έναν αστυνομικό και άλλους τρεις τραυματίες.

O δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτηρίζοντας την πράξη τρομοκρατική ενέργεια έχει συγκαλέσει εκ νέου έκτακτο συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Ο Γενικός Εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν δήλωσε πως η ταυτότητα του δράστη είναι γνωστή και έχει επαληθευτεί. « Η ταυτότητα του δράστη είναι γνωστή, έχει επαληθευτεί. Δεν θα σας τη δώσω, ωστόσο διότι διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν είχε ή όχι συνεργούς».

Οι αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης και για δεύτερο δράστη ο οποίος σύμφωνα με έγγραφα που βρέθηκαν έφτασε στη Γαλλία από το Βέλγιο με τρένο.

Νωρίτερα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατονομάζοντας το δραστη ως Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος. Ωστόσο διαφέρει από αυτό στο οποίο έχουν καταλήξει οι γαλλικές αρχές.

Στις έρευνες συμμετέχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.Έκαναν έφοδο στο διάμερισμά του στο Σελ στα ανατολικά του Παρισιού. Ο 39χρονος Γάλλος δράστης ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική και είχε καταδικαστεί το 2005 σε 15ετή κάθειρξη για τρεις απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών .

Ενας γείτονας του Καρίμ Σερφί δηλώνει πως:«Ηταν πολύ μοναχικός, ίσως είχε σχιζοφρένεια. Σε κάθε περίπτωση, ο τύπος ήταν πολύ μοναχικός φερόταν σε όλους τυπικά. Για να το κάνει αυτό, σημαίνει ότι είχε χάσει το μυαλό του».

Το κανάλι France2 an;efere ότι ο άνδρας είχε συλληφθεί μετά από υποψίες ότι προσπαθούσε να αγοράσει πυροβόλα όπλα.αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Οι προεδρικοί υποψήφιοι Μαρίν Λεπέν,Φρανσουά Φιγιόν και Εμμανουέλ Μακρόν καταδίκασαν την επίθεση και ακύρωσαν τις τελευταίες προγραμματισμένες προεκλογικές συγκεντρώσεις τους.

Αυτές οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στην ιστορία της Πέμπτης Δημοκρατίας υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είναι εν ισχύ από τις 13 Νοεμβρίου του 2015.

Πηγή: gr.euronews.com

Σχετικά με τον αρθρογράφο

NEW REPUBLIC

NEW REPUBLIC