ΠΟΛΙΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«ON STAGE» – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΡΑΧΩΝ (ΙΟΥΝΙΟΣ)

festival braxwn

Το φεστιβάλ του θεάτρου Βράχων, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, επιστρέφει με πλήθος από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Διοργανώνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού και έχει σφραγίσει την πολιτιστική ταυτότητα της Αθήνας. Φέτος είναι αφιερωμένο στον Γιάννη Βόγλη, τον καλλιτέχνη που υπήρξε δραστήριος και δημιουργικός πολίτης και δημότης του δήμου Βύρωνα. Μέσα στον Ιούνιο θα παρακολουθήσουμε αρκετές θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν στον ανακαινισμένο χώρο του θεάτρου.
Αρχικά, την Τετάρτη 21 Ιουνίου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τάσου Χαλκιά το θεατρικό μονόπρακτο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο επικήδειος». Το σατιρικό αυτό κείμενο παρουσιάζεται σε ελεύθερη απόδοση της Κατερίνας Καμπανέλλη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Έλληνα θεατρικού συγγραφέα, δημοσιογράφου και ακαδημαϊκού Ιάκωβου Καμπανέλλη και παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από τον θάνατό του. Ανήκει στην τριπλέτα έργων με τον τίτλο Τρεις σε μοναξιά, μαζί με τα «Πανηγυρικός», «Αυτός και το παντελόνι του». Ο επικήδειος είναι το τρίτο μέρος.
Την Πέμπτη 29 Ιουνίου παρουσιάζεται μία ιδιότυπη σύμπραξη με τον ασυνήθιστο τίτλο «… κι ακούν όσους σιωπούνε». Ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος, μαζί με την Ειρήνη Κωνσταντίνου, τον Δημήτρη Μπάκουλη και το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα
Terra Voce συναντά γνώριμους αλλά και νέους εξαίρετους φίλους σε μια φαινομενικά ετερόκλητη σύμπραξη με κοινό τόπο, τον Λόγο, ως γενεσιουργό αιτία, ως μαθηματική αναλογία, αλλά και ως μήτρα ρυθμού.
Τέλος, την Παρασκευή 30 Ιουνίου ανεβαίνει η παράσταση του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι». Η σκηνοθεσία ανήκει από κοινού στον Αιμίλιο Χειλάκη και το Μανώλη Δούνια, ενώ τη μουσική της παράστασης επιμελείται ο Σταμάτης Κραουνάκης. Στην παράσταση, η ιστορία της Ιφιγένειας ζωντανεύει μέσα από μία νέα ματιά. Η παράσταση στηρίζεται στο παιχνίδι αλλαγής ρόλων ανάμεσα στους τρεις υποκριτές και τον χορό. Παίζουν οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Λένα Παπαληγούρα, Αργυρώ Καπαρού, κ.α.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

ΜΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ

Η Μαρία Μαντή σπούδασε Ιστορία Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, όπως και Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Γερμανικής Λογοτεχνίας.
Εργάζεται ως σεναριογράφος, script editor και μεταφράστρια.